Selbu Pistolklubb

Selbu pistolklubb ble stiftet i 1964 med Herlaug Uglem som klubbens første formann og pådriver. Uglem var utover 60 og 70 tallet en av landets aller beste skyttere med flere NM medaljer på grov og standardpistol.

I starten var baneforholdene nokså kummerlige, med skivestativ satt opp i ei grop på et gårdsbruk i bygda.

I 1969 kom Inge Johannessen til Selbu. I tillegg til å være en svært habil skytter med landslagsdeltakelse og flere NM medaljer, ble han også en pådriver for å skaffe klubben et sårt tiltrengt baneanlegg. I 1977 sto et nytt og etter datidens målestokk moderne skyteanlegg med 25 og 50 meters baner ferdig ved Myråsen, hvor også klubbens utendørsanlegg ligger i dag.

På 70 og 80 tallet dominerte flere av klubbens skyttere resultatlistene lokalt og nasjonalt og når en ny innendørs skytebane på 25 og 10 meter sto ferdig på tidlig 90 tall, ble grunnlaget lagt for at klubben kunne få fram gode juniorskytttere. På slutten av 90 tallet dominerte klubbens juniorer resultatlistene i så vel NM som internasjonale konkurranser som Rogaland Open og Mysen Open. Ola Jostein Uthus ble klubbens første norgesmester, på luftpistol i 1991. Senere ble Kjetil Grøtte klubbens store skytter med EM bronse på sportspistol i tillegg til en rekke NM medaljer. Hans 577 på luft står fortsatt som norsk rekord for junior.

Når det gjelder administrative oppgaver og større arrangement har også klubben markert seg. Vi arrangerte NM felt i 1981 og NM luft i 1992. Både Inge Johannessen og Harald Setsaas har hatt styreverv i NSF både på krets og forbundsplan og sistnevnte har i tillegg vært hovedleder ved 2 EM og 2 VM samt speaker under EM luft i Meråker i 2009.

I dag har klubben ca 60 medlemmer og klubbens skyttere deltar aktivt i stevner lokalt og nasjonalt.